Facsa renova dos quilòmetres de conduccions d'aigua potable en Alcossebre

Busquen augmentar la pressió i evitar pèrdues d’aigua per a millorar el rendiment del subministrament hídric de la urbanització Las Fuentes

L’alcalde, Francisco Juan, i representants de Facsa van visitar les obres de la urbanització Las Fuentes.

L’alcalde, Francisco Juan, i representants de Facsa van visitar les obres de la urbanització Las Fuentes. / Mediterráneo

L’Ajuntament d’Alcalà de Xivert i Facsa renoven 2.000 metres de conduccions d’aigua potable en la urbanització Las Fuentes, en el nucli d’Alcossebre. L’alcalde, Francisco Juan, va visitar les obres de millora de la xarxa hídrica que l’empresa que gestiona el servei de proveïment està executant amb la finalitat de millorar el subministrament a tots els seus veïns. 

Acompanyat per representants de Facsa, entre els quals es trobaven el director de l’àrea de Proveïments, Pascual Maximino; i el coordinador de zona d’Explotacions, Benjamin Eixarch; el primer edil va conéixer de primera mà el bon ritme d’amb el qual avancen les obres, que es troben contemplades en el pla de millora anual i que en este 2024 se centrarà en la zona de Las Fuentes d’Alcossebre.

Actualment, duen a terme la renovació de la xarxa en l’avinguda Manila, on ja s’han renovat 730 metres de conducció, substituint canalitzacions d’un diàmetre de 80 mil·límetres (mm) de fibrociment per unes de 110 mm de polietilé.

«Aquestes intervencions conclouran amb la renovació de 1.045 metres de conducció dins de l’avinguda Manila, per a posteriorment centrar-nos en la renovació de 1.581 metres al carrer Tamarao. A més, a banda d’estos treballs, durem a terme una ampliació de xarxa en el mateix carrer, per a poder donar servei als habitatges que se situen en el costat oposat i millorar el servei que oferim als veïns», explica Maximino.

Des de Facsa indiquen que dins d’estos treballs de millora de la xarxa, ja han executat també la renovació de diversos trams en el camí L’Atall substituint conduccions de 110 mm de PVC per canalitzacions de 110 mm de polietilè.

«Gràcies a totes estes actuacions, tindrem una millora substancial del servei, ja que la substitució de les antigues conduccions per altres més modernes i de major diàmetre aconseguirà augmentar no sols la pressió, sinó també incrementar el rendiment de la nostra xarxa», defén l’alcalde. Consistori i companyia estan compromesos amb l'optimització del servei, «reduint al màxim les pèrdues d'aigua que puguen existir, més si cap tenint en compte la situació actual de sequera».